ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας Α.Ε. ιδρύθηκε το 1940 στη Σπάρτη, την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην παρακάτω διεύθυνση:

Λεωνίδου 113, Σπάρτη, 23100 Λακωνία, Ελλάδα
Τηλ: 0030 27310 24940
Fax: 0030 27310 21911
Email: egslakonia@otenet.gr


Τα μέλη της Ένωσης είναι 70 τοπικοί Συνεταιρισμοί και αντιπροσωπεύει 16.516 μέλη - παραγωγούς.

Η αποστολή της Ένωσης είναι η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των παραγωγών - μελών έχοντας ένα ρόλο κλειδί στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα της αγροτικής οικονομίας αναπτύσσοντας προσπάθειες συλλογής, παραγωγής και διανομής των προϊόντων των Λακώνων αγροτών.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας Α.Ε. έχει ένα σημαντικό ρόλο στη διανομή και προώθηση του φημισμένου Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου το οποίο παράγεται στο Νομό Λακωνίας, χρησιμοποιώντας όλες τις παραδοσιακές πρακτικές μαζί με τις νέου τύπου επιστημονικές μεθόδους που παίρνουν μέρος σε όλα τα στάδια της συλλογής και της παραγωγής.

Η κορυφαία ποιότητα ελαιολάδου, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την Ένωση, οφείλεται στις φυσικές συνθήκες του Νομού Λακωνίας.

Το κλίμα στη Λακωνία έχει την κατάλληλη βροχόπτωση και περιόδους ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης και της καλοκαιρινής περιόδου, όπως επίσης και την κατάλληλη θερμοκρασία κατά το χειμώνα, μαζί με τη βραχώδη έκταση, όλοι αυτοί οι παράμετροι αποτελούν φυσικές δυνάμεις που βοηθούν από τα αρχαία χρόνια την καλλιέργεια του ελαιόδεντρου με μεγάλη επιτυχία.

Οι κάτοικοι της Λακωνίας κατάλαβαν αυτές τις φυσικές ικανότητες της γης, όπως επίσης και τις διατροφικές ιδιότητες του ελαιολάδου  γι' αυτό ποτέ δεν σταμάτησαν να καλλιεργούν ελαιόδεντρα.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας Α.Ε. συνεχίζει αυτή την παράδοση και την αναπτύσσει παράγοντας με νέες μεθόδους και σύμφωνα με την πιστοποίηση διασφάλισης ποιότητας κατά ISO-9001, ISO-22000 μια σειρά από προϊόντα τα οποία διανέμονται στην Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά.

Η ποιότητα του Λακωνικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου μπορεί να αποδειχθεί επίσης από το βραβείο που η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας Α.Ε. κέρδισε στο διαγωνισμό Mario Solinas Quality Award 2006. Ο διαγωνισμός είναι ετήσιος και διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.    

 

 

 

 

 

 

 
 
 
   www.easlakonia.gr