ΠΡΟΪΟΝΤΑ “ΦΥΣΙΚΑ” ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Λίγο έξω από την όμορφη πόλη της Καβάλας στην εύφορη πεδιάδα των Φιλίππων βρίσκονται τα κτήματά μας.

Η αγάπη του πατέρα μου για το χωριό στο οποίο μεγάλωσε, το Πολύστυλο Καβάλας, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μαζί με την μητέρα μου έναν όμορφο χώρο όπου θα είχαμε την δυνατότητα να περνάμε πολλές ώρες κοντά στη φύση, να καλλιεργούμε τα δικά μας λαχανικά και να τρώμε φρούτα από τα δικά μας δέντρα.

Φύτεψαν πολλά ήδη δέντρων όπως μηλιές, ροδακινιές, αχλαδιές, κερασιές, βυσσινιές, δαμασκηνιές, βανίλιες, κορομηλιές, βερικοκιές, τζιτζιφιές, κυδωνιές, λωτούς, μουσμουλιές, ροδιές, τα περιποιήθηκαν και τα μεγάλωσαν με μεράκι και πολλή αγάπη. Ωστόσο η κυρίαρχη καλλιέργεια η οποία οδήγησε την μητέρα μου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το επάγγελμα του αγρότη ήταν τα φουντούκια για μερικά χρόνια τα οποία όμως λόγω κάποιας αρρώστιας των δέντρων τα απομακρύναμε από το χωράφι.

Στη συνέχεια φυτεύτηκαν τα καρύδια ποικιλίας Franquette τα οποία συνεχίζουν και μας δίνουν τους υπέροχους καρπούς τους μέχρι και σήμερα.   Αυτή η αγάπη για τη φύση και τα δέντρα πέρασε και στην επόμενη γενιά. Σήμερα συνεχίζουμε να καλλιεργούμε με την ίδια αγάπη, το ίδιο μεράκι και μεγάλη προσοχή τα καρύδια μας.

Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου ζιζανιοκτόνα για τα άγρια χόρτα μέσα στο χωράφι παρά μόνο ειδικά χορτοκοπτικά μηχανήματα. Συλλέγουμε τους καρπούς αφού ωριμάσουν καλά πάνω στο δέντρο και πέσουν κάτω ξεροί περίπου στα μέσα του Οκτώβρη. Στη συνέχεια ξεραίνουμε τα καρύδια μόνο με φυσικό τρόπο τοποθετώντας τα σε ειδικά δίχτυα και αφήνοντας τα εκτεθειμένα στον ήλιο και τον αέρα έτσι ώστε να μη χάσουν το παραμικρό από τη γεύση και τα αρώματά τους.

Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι δύσκολες και χρονοβόρες αλλά μας αποζημιώνει το αποτέλεσμα που σχετίζεται με τη γεμάτη γεύση και το υπέροχο άρωμα των καρυδιών μας.

Η αγάπη μας για τους ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα για τα καρύδια μας οδήγησε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα.

Δημιουργήσαμε το νόστιμο καρυδοβούτυρο με την ονομασία "Φυσικά" από 100% καρπό.

 

Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέσουμε και το δικό μας καρυδέλαιο με την ονομασία "Φυσικά" από 100% καρύδια δικής μας παραγωγής.

 

 

Η αγάπη μας για τους καρπούς και τα φυσικά προϊόντα της χώρας μας, μας οδήγησε ένα βήμα παραπέρα.

Δημιουργήσαμε βούτυρα από διαφορετικούς ξηρούς καρπούς με την ονομασία “Φυσικά”.

 

 

Βρήκαμε ‘Ελληνες παραγωγούς στην περιοχή μας και επιλέξαμε τους καλύτερους ξηρούς καρπούς από τους οποίους δημιουργήσαμε υπέροχα βούτυρα με την ονομασία “Φυσικά”.

Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε καρυδοβούτυρο, καρυδέλαιο, φουντουκοβούτυρο, φυστικοβούτυρο, και ταχίνι ολικής άλεσης.

 

 

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ

• ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΕΛΥΦΟΣ ποικιλίας franquette (η σοδειά του 2023 έχει εξαντληθεί)

• Καρυδοβούτυρο από καρύδια δικής μας παραγωγής. Το καρυδοβούτυρο μας είναι αγνός καρπός και δεν περιέχει πρόσθετα έλαια, ζάχαρη και αλάτι. Είναι ιδανικό για VEGAN διατροφή. Διατίθεται σε συσκευασίες των 250gr και των 500gr.

• Καρυδέλαιο από καρύδια δικής μας παραγωγής. 100% αγνό προϊόν. Το καρυδέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βρώσιμο προϊόν αλλά και ως καλλυντικό. Περισσότερες πληροφορίες στο https://fysika.shop στην ενότητα “Οι καλλιέργειές μας”.

• Φουντουκοβούτυρο “Φυσικά” από 100% καρπό. Δεν περιέχει πρόσθετα έλαια, ζάχαρη και αλάτι. Είναι ιδανικό για VEGAN διατροφή. Διατίθεται σε συσκευασίες των 250gr.

• Αμυγδαλοβούτυρο “Φυσικά” από 100% καρπό. Δεν περιέχει πρόσθετα έλαια, ζάχαρη και αλάτι. Είναι ιδανικό για VEGAN διατροφή. Διατίθεται σε συσκευασίες των 250gr.

• Φυστικοβούτυρο “Φυσικά” από 100% καρπό. Δεν περιέχει πρόσθετα έλαια, ζάχαρη και αλάτι. Είναι ιδανικό για VEGAN διατροφή. Διατίθεται σε συσκευασίες των 250gr.

• Ταχίνι ολικής άλεσης αλεσμένο σε πετρόμυλο “Φυσικά”. Δεν περιέχει πρόσθετα έλαια, ζάχαρη και αλάτι. Είναι ιδανικό για VEGAN διατροφή. Διατίθεται σε συσκευασίες των 500gr.

Η πίστη και η αγάπη μας στα προϊόντα που παράγει η ελληνική γη μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε αγαπημένα προϊόντα.

Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε και το δικό μας ελαιόλαδο με την ονομασία “Φυσικά” που θα προέρχεται από δικές μας ελιές που βρίσκονται στην Νεα Πέραμο Καβάλας.