Κοτόπουλα ΓΑΛΑΝΟΣ

 

Η εταιρία μας

Η εταιρία Γαλανός Α.Ε. ιδρύθηκε πριν από 52 περίπου χρόνια στην περιοχή της Έδεσσας του Ν. Πέλλας και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στη Β. Ελλάδα. Και απασχολεί περί των 30 ατόμων.

 

Τα προϊόντα μας

Τα κοτόπουλα ΓΑΛΑΝΟΣ διαφέρουν από τα υπόλοιπα κοτόπουλα γιατί όχι μόνο εκτρέφονται κάτω από τις ιδανικές συνθήκες αλλά και γιατί έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφή τους. Διατρέφονται αποκλειστικά με φυτικές τροφές, ενώ η τροφή, στο σύγχρονο μύλο που διαθέτει η επιχείρηση, αποστειρώνεται και πελλετοποιείται πριν δοθεί για κατανάλωση στα ορνίθια.
Επίσης η εταιρία  μας παράγει και μια γκάμα με 26 κρεατοσκευάσματα, μερικά εκ των οποίων είναι, (τηγανιές, εξοχικά, μπιφτέκι κοτόπουλο, σουτζουκάκια, μεξικάνικο  κατσαρόλας, Gordon bleu, nuggets, παιδάκι κότας, πίτσα κοτόπουλα, κ.α.

 

Καινοτομία

Εκτός όμως από το συμβατικό κοτόπουλο, η ΓΑΛΑΝΟΣ Α.Ε. παράγει και, με ιδιαίτερη περηφάνια, σας παρουσιάζει το νέου τύπου κοτόπουλο, το κοτόπουλο «φυτοάρωμα».

 

Τι είναι

Είναι ένα κοτόπουλο που παράγεται κάτω από ειδικές συνθήκες εκτροφής και διατροφής, σε συνεργασία της επιχείρησης ΓΑΛΑΝΟΣ Α.Ε. με ερευνητική ομάδα του Τμήματος Κτηνιατρικής και της Επιτροπής Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατρέφεται με μείγμα τροφών αποκλειστικά φυτικής προέλευσης, στο οποίο συμμετέχει πρόσμειγμα αρωματικών φυτών για την αναβάθμιση της ποιότητας και της γεύσης του.

 

Η διατροφική του αξία

Το κοτόπουλο «φυτοάρωμα» έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του συνηθισμένου κοτόπουλου (πρωτεΐνες, βιταμίνες κτλ.), αλλά επιπλέον, περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα (ωφέλιμα για την υγεία του ανθρώπου) και διακριτική γεύση που το κάνει ευχάριστο στον καταναλωτή. Τέλος, έχει λιγότερο λίπος ικανοποιώντας τις σύγχρονες διαιτητικές απαιτήσεις.

Επίσης έχουμε λάβει μέρος σε διεθνή έκθεση στο Ντουμπάϊ  της Αραβίας και έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια και πλήθος προτάσεων για συνεργασία. Το οποίο και εξετάζουμε πως θα γίνει λόγω της ιδιαιτερότητα που έχει το νωπό  κοτόπουλο. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν πως δείχνουν εμπιστοσύνη στα Ελληνικά προϊόντα μας.
Τα μέτρα της κρίσης:

Πολλά πράγματα για την κρίση δεν μπορούμε να κάνουμε, κρατάμε την ποιότητα και παγώνουμε τις τιμές μας όσο αντέχουμε, αν και γύρο μας όλα αυξάνουνε. Θα θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε σε μειώσεις τιμών όμως το επιβαρυμένο φορολογικό και οι άνοδος στις τιμές καυσίμων δεν μας το επιτρέπουνε.

Τα μέτρα του νέου μνημονίου είναι άδικα για το πλήθος του κόσμου, θα τα χαρακτηρίζαμε  πονηρά και σκληρά και ρίχνουν την χώρα σε μεγάλη ύφεση, αλλά ελπίζουμε και στηριζόμαστε ότι η ψυχή και το πνεύμα του Έλληνα θα δώσουν την απάντηση.
Όσο για το μέλλον της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και φυσικά της δικής μας εταιρίας το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα, για την ώρα χρειάζεται μόνο προσοχή και δουλεία από όλους μας.

 

κοτόπουλα ΓΑΛΑΝΟΣ - εγγύηση ποιότητας

 

 

 

 

 

ΓΑΛΑΝΟΣ Α.Ε. - Κάμπος Μεσημερίου, ΕΔΕΣΣΑ 58 200, Τηλ: 23810 22365, Fax: 23810 29912

www.galanos-chickens.gr