«ΕΝΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΣ ΓΗΣ»

Είναι η παράδοση, είναι οι ρίζες ή καλύτερα ένα συνονθύλευμα αυτών και ακόμη περισσότερων παραγόντων που η οικογένεια Παπαναστασίου από γενιά σε γενιά δραστηριοποιείται στον χώρο του πρωτογενή τομέα. Ο Δημήτρης και ο Θοδωρής είναι καλλιεργητές και οινοποιοί έκτης γενιάς με ξεκάθαρη επιλογή τη συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης, καλλιεργούν την γη όπως και οι πρόγονοί τους. Το 1810 ξεκινά η αμπελουργική ιστορία της οικογένειας, με πρωτεργάτη τον προπάππο παπα-Αναστάση (εξ ου και το όνομα Παπαναστασίου).

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στα Μεσόγεια Αττικής (Σπάτα, Παιανία), επίσης και στην Οινόη Αττικής που έχουν έκταση 150 στρεμμάτων, είναι χαμηλής στρεμματικής απόδοσης (400-600 κιλά/ στρέμμα) και υψηλής ποιότητας σταφύλι. Οι αμπελώνες είναι πιστοποιημένοι για την βιολογική τους καλλιέργεια.


 

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Οι κυριότερές ποικιλίες αμπελιού που καλλιεργούν είναι:

- Μερλό

- Σαββατιανό

- Ροδίτη

- Μοσχάτο

- Μανδηλαριά

- Αγιωργίτικο

- Καμπερνέ

 

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου βρίσκονται στο 19ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σπάτων από το 1982 έως σήμερα.

Περιλαμβάνει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό με χώρους υποδοχής και επεξεργασίας των σταφυλιών, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές και οινοποιητές


Οινοποιείο Παπαναστασίου

Βιολογική καλλιέργεια αμπελιών

Στυμονάρι, Σπάτα Ανατολικής Αττικής

Διεύθυνση: 19ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Σπατών

Mob: +30 6944516582 / 6945267177

Tel: +30 2106634676

Ε-mail: gpap-biowines@yahoo.gr