Μακαρονάκι με Δεντρολίβανο
Μακαρονάκι με Δεντρολίβανο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • αλάτι
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 14 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 5 φυλλαράκια βασιλικού
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • πιπέρι
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και τα βάζουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτουμε το φρέσκο χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό. Αφού πάρουν 1-2 βράσεις προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το βασιλικό ψιλοκομμένα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει και προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και στο κάθε πιάτο προσθέτουμε πιπεράκι ανάλογα με την αρέσκεια του καθενός.