Λαχανόρυζο αυγολέμονο
Λαχανόρυζο αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό ασπρο λάχανο
  • 2 λίτρα ζωμός κότας
  • 3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • χυμό Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρείτε το κοτσάνι από το λάχανο και το χοντροκόβετε. Σε κατσαρόλα, βάζετε το ζωμό και όταν πάρει βράση, προσθέτετε το λάχανο. Σιγοβράζετε να μαλακώσει το λάχανο. Προσθέτετε το ρύζι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να βράσει το ρύζι. Κατεβάζετε από την φωτιά. Χτυπάτε σε μπολ το αυγό και προσθέτετε λίγο - λίγο το χυμό λεμονιού χτυπώντας συνέχεια. Με κουτάλα προσθέτετε ζωμό από την κατσαρόλα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά, το αδειάζετε στην κατσαρόλα και την κουνάτε να πάει παντού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.