Παντζάρια
με ρόκα
Παντζάρια
με ρόκα
με ρόκα
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό παντζάρια
- 4-5 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
- 3 κ.σ. ξίδι
- 1 ματσάκι ρόκας
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανού
- 1 φακελάκι σουσάμι
- αλάτι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. ξίδι λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ μέλι
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε τα παντζάρια τα σκουπίζουμε και τα τυλίγουμε σε
αλουμινόχαρτο μαζί με το αλάτι το μπαλσάμικο και τις σκελίδες σκόρδου και τα ψήνουμε για 30 εώς 60 λεπτά,
ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το σουσάμι
ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Μόλις κρυώσουν τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά
κομμάτια. Τα βάζουμε στη σαλατιέρα μαζί με τη ρόκα και το μαιντανό και τα αλατίζουμε. Για τη σοσ χτυπάμε στο
μπλέντερ τα υλικά και περιχύνουμε τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.