Γαύρος τηγανητός με σουσάμι
Γαύρος τηγανητός με σουσάμι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό γαύρος
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τον καθαρισμένο γαύρο σε ένα σουρωτήρι. Τον αλατίζετε καλά και τον αφήνετε να στραγγίξει. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε το σουσάμι σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνετε μέσα τα γαυράκια, ώστε να κολλήσει το σουσάμι επάνω τους. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε και τα συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.