Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 300 γρμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθος
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο πράσo
  • 2 αυγά
  • 1,5 φλυτζάνι του καφέ λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. Φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε, πλένετε και ζεματάτε το σπανάκι. Το στίβετε πολύ καλά και το κόβετε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σωτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον άνιθο και τα αυγά χτυπημένα, το σπανάκι και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Αλοίφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε τα μισά φύλλα ένα ένα, αλειμένα με λάδι. Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι ένα ένα αλειμένα με λάδι. Ψήνετε την σπανακόπιτα σε μέτριο φούρνο για μια ώρα.