Γιουφκάδες
Γιουφκάδες

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλα προβειο γαλα
  • 5 αυγα
  • λιγο αλατι
  • 1 κιλο περιπου αλευρι για ολες τις χρησεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατευουμε ολα τα υλικα και ανοιγουμε ενα μεγαλο φύλλο με τον πλάστη, οπως κανουμε τις πιτες. Στη συνεχεια με μαχαιρι κοβουμε τη ζυμη καθετα σε λωριδες και την καθε λωριδα οριζοντια σε μικροτερες Μπορειτε να δωσετε οτι επιθυμειτε. Στη συνεχεια απλωνετε τα γοιυφκαδακια σε ενα καθαρο σεντονι και τα αφηνετε να στεγνωσουν σε ένα δωματιο με ανοιχτο παραθυρο για 1-2 μερες. Τα ελεγχουμε συνεχεια και τα μαζευουμε οταν στεγνωσουν, οχι ομως να τα αφησουμε να σκληρεινουν πολύ.