Πεϊνιρλί με φέτα, ντομάτα και ελιές
Πεϊνιρλί με φέτα, ντομάτα και ελιές

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κ. του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • αλεύρι
  • Για τη γέμιση
  • φέτα τριμμένη με το χέρι
  • φέτες ζαμπόν
  • ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • ελιές ψιλοκομμένες
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ωραία η ζύμη μας και να μην κολλάει. Σκέπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να καθίσει για περίπου 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια για να γίνουν μετά οι βαρκούλες. Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστεί η ζύμη 15 λεπτά. Έπειτα γεμίζουμε σε κάθε ζυμαράκι βάζουμε το ζαμπόν. Ανακατεύουμε τη φέτα, με τη ντομάτα τις ελιές και λίγο πιπέρι και το τοποθετούμε πάνω από το ζαμπόν. Κλείνουμε τις άκρες για να γίνουν οι βαρκούλες. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς.