Ελιόψωμο
Ελιόψωμο

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • δυόσμο, κολιανδρο ,άνηθο
  • 200 γρμ ελιές χωρις κουκούτσι
  • λίγο σουσάμι
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Γυρίζουμε λίγο το κρεμμύδι στο τηγάνι, αφού το ψιλοκοψουμε. Δεν το τσιγαρίζουμε. Βάζουμε σε λεκάνη, το νερό χλιαρό, το αλάτι τη μαγιά, το λάδι και τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε, προσθέτοντας το αλεύρι. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τις ελιές και τα μυρωδικά. Βάζουμε τη ζυμη σε μετριο ταψι, πασπαλίζουμε με σησάμι και ψηνουμε για 45 λεπτα στους 180. Η ζυμη που θα παρετε δεν θα ειναι σαν του ψωμιου. θα ειναι πιο σφιχτή, απο του κεικ τη ζύμη.