Κρεατόσουπα με κριθαράκι
Κρεατόσουπα με κριθαράκι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 3/4 κούπας κριθαράκι
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Σέλινο ή σέλερι
  • 1 λεμόνι
  • 1/3 κούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό ,τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας μας και το ξαφρίζουμε καλά. Αν θέλουμε το αφήνουμε να βράσει και χύνουμε το νερό , πλένουμε το κρέας και βάζουμε νέο νερό και συνεχίζουμε. Αφήνουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά έως ότου μαλακώσει, περίπου 50 λεπτά (ελέγχουμε το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο) Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά μας, εκτός από το σέλινο. Βάζουμε και το λάδι. Τα πράσα τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός δαχτύλου και την πιπεριά τη βάζουμε ολόκληρη και την αφαιρούμε μετά αν δεν μας αρέσει. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε τα βράσιμο , έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά μας αλλά να κρατάνε. Σε αυτή τη φάση βάζουμε και το σέλινο. Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει, όχι πάνω από 10 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να φουσκώσει λίγο το κριθαράκι μας πριν σερβίρουμε.