Ταραμοκεφτέδες
Ταραμοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. ταραμά άσπρο ή κόκκινο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 5-6 φέτες ψωμί ξερό, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα από δύο κουταλιές
  • πιπέρι, αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε σε νερό τον ταραμά να ξαρμυρίσει για 30 λεπτά. Τον σουρώνουμε από πολύ λεπτή σίτα και πετάμε το νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, τα αρωματικά χόρτα, το πιπέρι, λίγο λάδι και ζυμώνουμε. Αν είναι αραιό το μείγμα προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.