Κολοκυθόπιτα με τυριά
Κολοκυθόπιτα με τυριά

ΥΛΙΚΑ:
  • ζύμη σφολιάτα
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ? φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 300 γρ.φέτα
  • 200 γρ. κασέρι πικάντικο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι πιπέρι ελιαόλαδο ή σπορέλαιο (για το άλειμμα του ταψιού και της πίτας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους ή την τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τη βάζουμε σ? ένα σουρωτήρι, την αλατίζουμε και την αφήνουμε 3-4 ώρες να βγάλει τα υγρά της. Κατόπιν σφίγγουμε την κολοκύθα με τις παλάμες μας για να φύγουν, ό,τι υγρά έχουν απομείνει και τη βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο πλυμένο και ψιλοκομμένο, το ρύζι, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, τα τυριά τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια παίρνουμε το ένα από τα 2 φύλλα, που ανοίξαμε, και το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο. Απλώνουμε τη γέμιση παντού ομοιόμορφα και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε την κολοκυθόπιτα με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, τη χαράσσουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς Κελσίου φούρνο στον αέρα για 50-60 περίπου λεπτά στο κάτω ράφι.