Σουπιές Σπανάκι
Σουπιές Σπανάκι
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κονσέρβα τοματάκια
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/4 ματσάκι άνιθο
- 6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
Ρίχνετε και τις σουπιές
Σβήνετε με κρασί
Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον άνιθο
Αλατοπιπερώνετε
Προσθέτετε το σπανάκι
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.