Κουνουπίδι γιαχνί
Κουνουπίδι γιαχνί

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 400 γραμμ. ντοματάκια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Το φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.