Κουνουπίδι γιαχνί
Κουνουπίδι γιαχνί
ΥΛΙΚΑ:
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κουνουπίδι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 400 γραμμ. ντοματάκια
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε
λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να
γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη
και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια.
Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Το
φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία
με ρύζι.