Γιουβαρλάκια με γιαούρτι
Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • φλούδες λεμονιού
  • 1 - 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια μας ανακατεύοντας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ρύζι, τον κιμά και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, 2 κ.γ. αλάτι και αρκετό πιπέρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και 3 - 4 φλούδες από ένα λεμόνι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ζωμό κότας και καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια μας (περίπου 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα γιουβαρλάκια). Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα το μέγεθός τους. Αφού βράσουν αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε 3 κ.σ. από το ζωμό που έχουν βγάλει τα γιουβαρλάκια μας σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το ζουμί πίσω στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια σε μπολ μαζί με το νόστιμο ζουμάκι και ψιλοκομμένο δυόσμο.