Ρεβυθάδα
Ρεβυθάδα

ΥΛΙΚΑ:
  • ½ κιλό ρεβύθια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σόδα φαγητού
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια λεμόνια στυμμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από βραδύς σ' ένα βαθύ σκεύος με κρύο νερό και αλάτι αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρεβύθια. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε μέσα στο σκεύος μαζί με τη σόδα. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 20'. Τα ξεπλένουμε πολλές φορές και τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με μια κουτάλα ξαφρίζουμε συνεχώς και όταν καθαρίσουν, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μετά από 15'-20' βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αφού βράσουν, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα λεμόνια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι.