Χυλοπίτες με χαλούμι
Χυλοπίτες με χαλούμι

ΥΛΙΚΑ:
  • 400 γρ. χυλοπίτες 200 γρ. χαλούμι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 10 - 12 ελιές μαύρες
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα)
  • 1 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
  • 2-3 φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ελαφρά αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες αφού κοχλάσει. Τις αφήνουμε περίπου 15 λεπτά, τις σουρώνουμε καλά. Τις μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στεγνές τις ελιές κομμένες στα δύο. Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνουμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές. Το τεμαχίζουμε και το αναμιγνύουμε με τις χυλοπίτες. Στην επάνω επιφάνεια του φαγητού απλώνουμε το γιαούρτι το διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου. Σερβίρουμε.