Ντομάτες γεμιστές με κιμά
Ντομάτες γεμιστές με κιμά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 9 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 4 μεγάλες τομάτες για γεμιστά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τους αφαιρείτε το κοτσάνι εάν έχουν
-Με ένα μαχαίρι κόβετε μία φέτα χωρίς να την αποχωρίσετε από την ντομάτα
-Κάνετε το ίδιο για τις πιπεριές
-Αφαιρείτε την ψίχα κάθε ντομάτας με ένα κουταλάκι και την φυλάτε σε ένα πιάτο
-Τις αναποδογυρίζετε στο ταψάκι τους για 20 λεπτά να στραγγίξουν
-Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε την ψίχα από τις ντομάτες,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο
-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά
-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε
-Γυρίζετε τις ντομάτες και ρίχνετε λίγο τυρί στην κάθε μία στο εσωτερικό της
-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε την κάθε ντομάτα και την κάθε πιπεριά, περίπου μέχρι τα 3/4
-Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους
-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ
-Περιχύνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι
-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά
-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά