'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Σουπιές στα αμπελόφυλλα
Σουπιές στα αμπελόφυλλα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 σφιχτές ντομάτες
  • 3 πιπερίτσες καυτερές
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μελιτζάνες τουρσί ή 10-12 αγγουράκια τουρσί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο τριμμένο
  • 1/2 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε καλά και πλένουμε τις σουπιές τις ψιλοκόβουμε με ψαλίδι σε ροδέλες πρώτα και μετά ψιλοκόβουμε και τις ροδελίτσες και τις αδειάζουμε σε μπολ. Πλένουμε καθαρίζουμε από τη φλούδα και τεμαχίζουμε ψιλές-ψιλές τις τομάτες, τις καυτερές πιπερίτσες, τις μελιτζάνες τουρσί ή τα αγγουράκια. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ με τις σουπιές. Προσθέτουμε ακόμα το τριμμένο κρεμμύδι, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το δεντρολίβανο αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε σκεύος με νερό που βράζει βουτάμε για 1 λεπτό τα αμπελόφυλλα να μαλακώσουν. Σε κάθε φύλλο παίρνουμε από το μίγμα το τοποθετούμε στη μέση του και τυλίγουμε τις δύο άκρες πρώτα και ύστερα τα πλαϊνά. Φτιάχνουμε ένα ντολμαδάκι. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα. Τοποθετούμε κάθε τεμάχιο στον πυθμένα μιας ανοιχτής κατσαρόλας. Σκεπάζουμε με βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με 1/2 ποτήρι νεράκι και αφήνουμε να σιγοψηθεί. Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, χτυπάμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο με 1/2 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμονιού, περιχύνουμε και σερβίρουμε.