Γλώσσες με κρασί
Γλώσσες με κρασί

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 γλώσσες
  • 2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. ξίδι, λευκό
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
  • 2 φλούδες από πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ροζ πιπερι σε κόκκους
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το κρασί, το ξίδι, τα κρεμμύδια τις φλούδες από πορτοκάλι, το ροζ πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις το υγρό μειωθεί στο μισό, βάζουμε μέσα τις γλώσσες, σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για ακόμη 10 λεπτά. Αφαιρούμε τις γλώσσες και τις κρατάμε στην άκρη ζεστές σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού, βράζουμε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να μειωθεί στο 1/3 του φλιτζανιού, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε, περιχύνουμε τα ψάρια και σερβίρουμε.