'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Πατσαβουρόπιτα
Πατσαβουρόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φύλλο Κρούστας
  • τυρί φέτα
  • 150 γρ. περίπου βιτάμ λιωμένο
  • 3-4 αβγά
  • 1 ποτήρι του νερού σόδα αναψυκτικό
  • Πιπέρι προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τον φούρνο να θερμανθεί στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω. Όσο χρόνο θα ζεσταίνεται ο φούρνος, φτιάχνετε την πίτα. Τρίβετε τυρί με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Αλείφετε το ταψί του φούρνου με λίγο βούτυρο. Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας και τα μετράτε. Όσα φύλλα έχετε χωρίστε στο περίπου και το τυρί που έχετε. Παίρνετε ένα φύλλο και ρίξτε στα πεταχτά το τυρί που του αναλογεί. (μικρά κομμάτια να πάνε περίπου σε όλες τις περιοχές του φύλλου). Ραντίζετε με λίγο βούτυρο το φύλλο. Μαζεύετε το φύλλο. Τοποθετείτε το κάθε φύλλο στο ταψί. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Αν στο ταψί έμεινε κενό τα απλώνετε λίγο ώστε να καλύψουν το ταψί. Αν δεν χωράνε όλα στριμώχνετε τα προηγούμενα που είναι στο ταψί. Ρίχνετε τα αβγά στην σόδα και χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνετε την σόδα με τα αβγά σιγά σιγά πάνω στα φύλλα έτσι ώστε να πάει παντού. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο με τον ίδιο τρόπο αν έχει περισσέψει. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω η πίτα μας (περίπου 45 λεπτά).