'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Γίγαντες στιφάδο
Γίγαντες στιφάδο

ΥΛΙΚΑ:
  • 750 γραμμ. γίγαντες - ελέφαντες
  • 3 λίτρα νερό
  • 10 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 3 τομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 1/2 κ.σ. γλυκό πιπέρι
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε χλιαρό νερό. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι για 1 ώρα περίπου. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τη τομάτα και τη πάπρικα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ρίχνουμε σε ταψί (κατά προτίμηση πυρέξ ή πήλινο) τα φασόλια με το νερό τους και προσθέτουμε το μείγμα των κρεμμυδιών, τα καρότα, το δυόσμο, το μαϊντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C. για 1 ώρα.