'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Σούπα γιουβαρλάκια
Σούπα γιουβαρλάκια

ΥΛΙΚΑ:
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασσέ
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
  • 3 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 5 ποτήρια ζεστό νερό
  • 2 αυγά
  • το χυμό από 2-3 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και ροδίζουμε ελαφρά τα γιουβαρλάκια και ρίχνουμε το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 40 περίπου λεπτά. Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους. Προσθέτουμε σιγά ? σιγά το χυμό των λεμονιών. Στη συνέχεια ρίχνουμε περίπου 1,5 κούπα ζεστό ζωμό (ΠΡΟΣΟΧΗ ! όχι καυτό) και χτυπάμε το μίγμα ελαφρά να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.