Στριφτά πιτάρια με χόρτα
Στριφτά πιτάρια με χόρτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • νερό, όσο πάρει
  • 1 κιλό χόρτα: σπανάκι, κρεμμυδάκια, σέσκουλα, μάραθο κ.α
  • 200 γραμμ. τυρί φέτα σε κομμάτια
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα φτιάχνουμε το ζυμάρι. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ζυμώνουμε. Το ζυμάρι είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στα χέρια μας. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου. Κόβουμε από το ζυμάρι ένα μικρό μπαλάκι και αφού αλευρώσουμε το τραπέζι, ανοίγουμε το φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Βάζουμε τα χόρτα πάνω στο φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αμέσως μετά, διπλώνουμε και από τις δύο μεριές το φύλλο και κρατώντας σταθερή τη μια μεριά τυλίγουμε την άλλη γύρω της. Την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο μεριές. Την βγάζουμε σε πιάτο, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι χαρτί για να τραβάει το πολύ λάδι.