Μαύρα φασόλια με ρύζι
Μαύρα φασόλια με ρύζι
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φλυτζ. μαύρα φασόλια (βρασμένα)
- 1 φλυτζ. ζωμό κότας
- 1 φλυτζ. ρύζι για πιλάφι
- 2 φλυτζ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να
μαραθούν.
Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και σβήνουμε με το ζωμό της κότας. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας
τακτικά, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μείγμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι
να μαλακώσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.