'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Ψωμί σπιτικό
Ψωμί σπιτικό

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό αλεύρι κίτρινο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 60 γρ μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε 1 ποτήρι νερό ζεστό διαλύουμε την μαγια. Σε μια μία λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, αλατι, ζαχαρη, αυγό, και χτυπάμε με το μιξερ μεχρι να δουμε να αφρίζει λίγο. Προσθέτουμε την διαλυμενη μαγια και αμεσως λίγο-λιγο το αλευρι. Ενδιάμεσα προσθετουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε τη ζύμη σε σχήμα φρατζόλας. Αφήνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς για 20 λεπτα προκειμένου να φουσκώσει και μετά δυναμώνουμε στους 180 για 25 λεπτά για να ψηθεί.