'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Κανταϊφάκια αλμυρά
Κανταϊφάκια αλμυρά

ΥΛΙΚΑ:
  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. (1 πακέτο) φύλλο κανταΐφι
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού ανθότυρο,
  • ½ φλιτζάνι ροκφόρ
  • 3 αυγά,
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 2 αυγά,
  • 2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα 3 τυριά, τα αυγά, το δυόσμο και μπόλικο πιπεράκι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει λίγο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς 1 μεγάλο ταψί. Αραιώνω το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δάχτυλά μου. Η δουλειά πρέπει να γίνει σχολαστικά και το κανταΐφι να αραιώσει καλά για να ψηθεί καλύτερα και γα να αρκέσει για πολλά κομμάτια. Το χωρίζω σε περίπου 30 κομμάτια. Παίρνω το καθένα και το απλώνω καλά στη μία χούφτα μου, την οποία έχω μισοκλεισμένη. Με το άλλο χέρι βάζω 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα της γέμισης και κλείνω τη χούφτα μου για να καλυφθεί η γέμιση από το κανταΐφι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και βάζω τα αλμυρά κανταϊφάκια μου στο ταψί. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και ρίχνω το γάλα εβαπορέ και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και περιχύνω τα κανταϊφάκια. Τα ψήνω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρω ζεστά (όχι καυτά) ή χλιαρά.