'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Κατσικάκι στη γάστρα
Κατσικάκι στη γάστρα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι
  • μίγμα μπαχαρικών (αλάτι-πιπέρι-ρίγανη)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένη σε κομμάτια
  • λάδι
  • 1/2 στιμμένο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε το κρέας και με το μίγμα μπαχαρικών το τρίβουμε πολύ καλά. Κατόπιν τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κρέας και βάζουμε τα κομμάτια του σκόρδου. Το βάζουμε στη γάστρα, περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για 1/4 της ώρας για να ξηροψηθεί.