Κόκκινο λάχανο & λουκάνικα
Κόκκινο λάχανο & λουκάνικα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 500 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές, καθαρισμένες σε φέτες
  • Ξύσμα 1/2 μικρού πορτοκαλιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 175 γρ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. ξύδι
  • 500 γρ. καπνιστό λουκάνικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα τσουκάλι στρώσεις, λάχανο, μήλα, κρεμμύδια και πιπεριές, τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Χύνουμε πάνω τους το κρασί και το ξύδι. Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 160 βαθμούς για 2 ώρες. Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες πάχους 2,5 εκ. το βάζουμε στο τσουκάλι και το σκεπάζουμε με το λάχανο. Ψήνουμε για 1,5 ώρα ακόμα. Σερβίρουμε ζεστό με βραστές πατάτες ή ζυμαρικό.