'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα
Ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • Για τη ζύμη:
  • 2 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ κοφτή
  • μισό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • ? φλιτζανιού γάλα
  • ? φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλ. Μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουτ. Σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ξύσμα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το γάλα και 2 κουτ. της σούπας βούτυρο. Μετά αναμειγνύω τα δύο μπολ και αρχίζω σιγά σιγά να τα ανακατεύω με κουτάλι (δεν θέλει πολύ ζύμωμα) και γίνεται μια ζύμη που κολλάει. Αλευρώνω τον πάγκο και αδειάζω την ζύμη. Ζυμώνω ελαφρά πασπαλίζοντας με αλεύρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει Προθερμαίνω το φούρνο στους 180- 200 βαθμούς στις αντιστάσεις Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο, με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο. Σε μπολάκι ανακατεύω την μαύρη ζάχαρη, την κανέλλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.σ. βούτυρο. Απλώνω το μείγμα στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας γύρω γύρω λίγο κενό. Από πάνω ρίχνω την τριμμένη σοκολάτα. Κλείνουμε την ζύμη από την μεγάλη πλευρά σε ρολό σφιχτό και κόβουμε σε οχτώ φαρδιά κομμάτια. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.