Γαρίδες γιουβέτσι
Γαρίδες γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. γαρίδες
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
  • 3 ντομάτες σε κύβους
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. άνηθο
  • 1/2 φλιτζ. μαϊντανό
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 χούφτα παξιμάδι τριμμένο
  • 1 κ.γ κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε τον άνηθο, το μαιντανό και τις γαρίδες. Αφού πάρει μια βράση αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω το τυρί, το παξιμάδι λίγο κόκκινο πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά.