'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Μελομακάρονα Μανταρινιού
Μελομακάρονα Μανταρινιού

ΥΛΙΚΑ:
  • 400 ml νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 2 μανταρίνια με τη φλούδα
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 100 ml μέλι
  • 300 ml χυμός μανταρινιού
  • 400 ml σπορέλαιο
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 850 γρ. αλεύρι
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • μέλι για το μέλωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό τη ζάχαρη τα μανταρίνια και τα ξυλάκια κανέλας. Ενα λεπτό αφού αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Για τα μελομακάρονα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό με το σπορέλαιο και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ζάχαρη άχνη, τη σόδα, το ξύσμα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι για λίγο, για να μη σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρό οβάλ σχήμα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι. Με μια τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό και τα βγάζουμε από το σιρόπι. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χονροκομμένα καρύδια. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε το πασπάλισμα με μέλι και καρύδια.