Μοσχάρι οριεντάλ
Μοσχάρι οριεντάλ

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γραμ. μοσχαρίσια σπάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 πρέζες αλάτι
  • Πιπέρι (όσο θέλετε εσείς)
  • 2 + 1/2 γεμάτα κουτ. γλυκού κορνφλάουερ
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 8 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 5 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κουτ. γλυκού πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη
  • 3 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 φλυτζάνια βρασμένο ρύζι μπασμάτι
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6 κλαράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας αρακά
  • 6 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λυώνετε το σκόρδο στην πρέσσα σκόρδου (ή το κοπανάτε με γουδοχέρι) και το ανακατεύετε με το αλατοπίπερο, το κορνφλάουερ, τη ζάχαρη, τη μισή ποσότητα σάλτσα σόγιας και 2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο. Κοβετε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες και το ρίχνετε μέσα στο παραπάνω μείγμα. Ανακατεύετε πολύ πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε να περιμένουν. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, βάζετε 2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο, ρίχνετε την πιπεριά και τον αρακά και τα σωτάρετε ελαφρά σε δυνατή φωτιά. Μετά, προσθέτετε το βρασμένο ρύζι και, όταν έχει ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το μπέικον, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σκόνη τζίντζερ και την πάπρικα, και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να τσιγαριστούν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 1 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο, προσθέτετε το μοσχάρι (με το μείγμα του) και σωτάρετε πολύ καλά για 7-8 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι απ' τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας ρηχής μεγάλης κουτάλας, βάζετε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 10 λεπτά. Χτυπάτε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύοντας πολύ πολύ καλά. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά - σε δυνατή ένταση - ρίχνετε μέσα και το μοσχάρι, προσθέτετε και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα του φαγητού ανακατεύοντας συνέχεια, για 4 λεπτά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, ραντίζετε με την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας που έχει μείνει, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα, φροντίζοντας να εμφανίζεται ο αρακάς στην κορυφή του φαγητού.