Πολίτικη σαλάτα
Πολίτικη σαλάτα
ΥΛΙΚΑ:
- 1 Λάχανο
- 1 Καρότο
- Σέλινο βλαστούς και φύλλα
- Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
- Λίγη καφτερή πιπεριά
- ελάχιστο σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε λεκάνη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και τα τρίβουμε με τις
παλάμες να μαραθούν.
Το βάζουμε σε δοχείο γυάλινο, πυρέξ ή πλαστικό και το περιχύνουμε με καλό κρασόξιδο.
Τρώγεται αμέσως, αλλά είναι καλύτερη μετά από 2-3 μέρες. Αν πρόκειται να την κρατήσετε για πολλές
μέρες, ρίξτε στο τάπερ νερό μέχρι να σκεπαστεί η σαλάτα και βάλτε την στο ψυγείο.
Την βγάζετε, την στραγγίζετε (σφίχνοντάς την στη χούφτα σας) και την βάζετε στο πιάτο.
Σερβίρετε, περιχύνοντάς την μόνο με ελαιόλαδο.