Πολίτικη σαλάτα
Πολίτικη σαλάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 Λάχανο
  • 1 Καρότο
  • Σέλινο βλαστούς και φύλλα
  • Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
  • Λίγη καφτερή πιπεριά
  • ελάχιστο σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε λεκάνη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και τα τρίβουμε με τις παλάμες να μαραθούν. Το βάζουμε σε δοχείο γυάλινο, πυρέξ ή πλαστικό και το περιχύνουμε με καλό κρασόξιδο. Τρώγεται αμέσως, αλλά είναι καλύτερη μετά από 2-3 μέρες. Αν πρόκειται να την κρατήσετε για πολλές μέρες, ρίξτε στο τάπερ νερό μέχρι να σκεπαστεί η σαλάτα και βάλτε την στο ψυγείο. Την βγάζετε, την στραγγίζετε (σφίχνοντάς την στη χούφτα σας) και την βάζετε στο πιάτο. Σερβίρετε, περιχύνοντάς την μόνο με ελαιόλαδο.