Κολοκυθοκορφάδες κοκκινιστές
Κολοκυθοκορφάδες κοκκινιστές

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες στο μούλτι
  • 2 μέτριες πατάτες (προερετικά)
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • μισό φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι , πιπέρι
  • ρίγανη ή δυόσμο και μαϊντανό
  • φέτα (προερετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα χόρτα από μεμβράνες και κρατάμε μόνο τα τρυφερά μέρη. Πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα που με το λάδι που έχει κάψει και το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε έως κάτσουν τα χόρτα και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο να τσιγαριστεί λίγο η ντομάτα και βάζουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα μυριστικά μας. Προσθέτουμε και ένα φλιτζανάκι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Κατά διαστήματα κουνάμε κυκλικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Όταν τελειώσει το βράσιμο και κλείσουμε το φαγητό προσθέτουμε την φέτα και σκεπάζουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.