'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Γαύρος σαγανάκι
Γαύρος σαγανάκι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό γαύρο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 πιπεριά τσάρλεστον
  • 2 ποτήρια νερό
  • λάδι
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε αρχικά το γαύρο από τα εντόσθια και τον αλατίζουμε. Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη (στο ψιλό μέρος) και κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες. Σε ένα ρηχό κατσαρολάκι (σαγανακι) βάζουμε το νερό και το λάδι και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την πιπεριά και την τριμμένη πατάτα. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 3΄και προσθέτουμε τον αλατισμένο γαύρο και το σκόρδο και αφήνουμε όλα τα υλικά μας να βράσουν για αλλά 7΄. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίνουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.