'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι
Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
  • 7 με 8 ελιές καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει μαζί με 1 ποτήρι νερό και 1 φύλλο δάφνης.Μόλις βράσει το χταπόδι κρατάμε το ζωμό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου προσθέτοντας το ζωμό από το βρασμένο χταπόδι και νερό ίσα που να τα σκεπάζει. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις ελιές. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χταποδάκι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια. φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.