'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Μπουρεκάκια
Μπουρεκάκια

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1/4 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κουτί φύλλο
  • πιπέρι
  • 1 1/2 φλυτζάνι φέτα κομματιασμένη
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό 

-Βάζετε μία άλλη κατσαρόλα με το βούτυρο (1/4 φλυτζάνι) στη φωτιά 

-Μόλις λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο 

-Κατόπιν ρίχνετε στο γάλα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει 

-Την αφήνετε να πάρει ακόμη μερικές βράσεις, αφού προσθέσετε το ανάλογο αλάτι 

-Όταν δέσει, την αποσύρετε από τη φωτιά 

-Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα 

-Προσθέτετε μοσχοκάρυδο 

-Προσθέτετε τη φέτα 

-Προσθέτετε το πιπέρι 

-Κόβετε το φύλλο σε λουρίδες φαρδιές περίπου 10 πόντους 

-Σε κάθε μία που θα παίρνετε θα την αλοίφετε με το υπόλοιπο βούτυρο που έχετε λιώσει 

-Βάζετε μία κουταλιά μείγμα 

-Διπλώνετε προς τα μέσα κυλινδρικά 

-Τοποθετείστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 

-Αλείφετε όλα τα μπουρεκάκια με βούτυρο από πάνω 

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά 

-Μπορούν επίσης να τηγανιστούν