Τα κρητικά παραδοσιακά παξιμάδια  " ΣΑΜΑΡΙΑ'' παρασκευάζονται από το 1984 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της οικογένειας Φαλελάκη, οι οποίες βρίσκονται στα Χανιά της Κρήτης. Το υποκατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στον Πειραιά Παλαμηδίου 15 Αγ.Σοφιά, (χονδρική και λιανική πώληση) όπου εκεί υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο διανομών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η παράδοση με την τεχνολογία συνυπάρχουν σε όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων Σαμαριά,  τόσο στις μηχανολογικές και τεχνικές εγκαταστάσεις όσο και στην διαδικασία παραγωγής αυτών.

Χρησιμοποιώντας τα αρχέγονα φυσικά υλικά, νερό και ελαιόλαδο, καθώς και άριστης ποιότητας άλευρα, παράγονται προϊόντα με ιδιαίτερη θρεπτική αξία και πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

          Η Αρτοποιία Σαμαριά διαθέτει μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών κρητικών προϊόντων (παραδοσιακά χειροποίητα  κρητικά παξιμάδια, χειροποίητες παξιμαδοφρυγανιές και παραδοσιακά κρητικά βουτήματα) που καλύπτουν όλες τις διατροφικές ανάγκες του ανθρώπου αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συμβάλουν στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αποτελούν ένα κυρίαρχο, χορταστικό και ισορροπημένο γεύμα, πλούσιο σε ενέργεια και χαμηλό σε θερμίδες.

Συγκεκριμένα, το παραδοσιακό κρητικό  κρίθινο παξιμάδι, τραγανό, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς λιπαρά αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής  διατροφής.

Το παξιμάδι σίκαλης ολικής άλεσης, συμβάλει στην διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό.


Το παξιμαδάκι βρώμης, πλούσιο σε β-γλυκάνες,  αποτελεί τον φυσικό σύμμαχο κατά της χοληστερίνης, καθώς επίσης και το παξιμάδι καλαμποκιού χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε καλαμποκάλευρο.


Το τριομίγαδο παξιμάδι
χωρίς αλάτι, ζυμωμένο με τρία δημητριακά ολικής άλεσης(βρώμη, κριθάρι, σιτάρι) έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στον χρόνο και στη διατροφή των παλιών Κρητικών, διατροφή γνωστή για τις ευεργετικές της επιδράσεις στην υγεία μας. Το τριομίγαδο παξιμάδι είναι από τα λίγα αρτοσκευάσματα στον κόσμο με κριθάρι και βρώμη και είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Σε έναν από τους πρωταρχικούς σκοπούς της εταιρείας ανήκει και η παραγωγή νέων προϊόντων τα οποία  συμβαδίζουν με την παράδοση , σεβόμενοι πάντα της αρχές που διέπουν την φημισμένη και πολύτιμη  σε όλο τον κόσμο, κρητική διατροφή.


Ένα παράδειγμα αυτού, αποτελεί και  η παραγωγή της περίφημης πλέον παξιμαδοφρυγανιάς  με χαρουπάλευρο! Το χαρούπι είναι φυσικό γλυκαντικό, ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας αφού περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, πυρίτιο, καθώς και βιταμίνες Α,Β1,Β2 και
D. Είναι κατάλληλο για δίαιτα, εύπεπτο και δεν προκαλεί αλλεργίες.
Την σειρά της  χειροποίητης παξιμαδοφρυγανιάς συμπληρώνουν και οι παξιμαδοφρυγανιές σίκαλης σταρένιες και κριθαρένιες, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλές σε θερμίδες αποτελούν την ιδανική λύση για αυτούς που ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.

Όλα τα προϊόντα παράγονται και συσκευάζονται υπό τον έλεγχο ενός εφαρμοζόμενου και πιστοποιημένου συστήματος ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 9001:2008 HACCP.

Επιπλέον, τα προϊόντα της εταιρείας Σαμαριά ανήκουν στην ομάδα των προϊόντων προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και η εταιρεία είναι πιστοποιημένη και επισήμως από τον φορέα υλοποίησης του συγκεκριμένου κανονισμού έλεγχου και πιστοποίησης, AGROCERT.
           
            ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, η γνώση μοναδικών παραδοσιακών κρητικών συνταγών και η εμπειρία της οικογένειας Φαλελάκη, αποτελούν την εγγύηση για ένα εξαιρετικό ,  μοναδικό και ιδιαίτερο τρόφιμο, το Κρητικό Παραδοσιακό Παξιμάδι, γευθείτε  το.!!!

Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο υπ/μα της εταιρείας Παλαμηδίου 15 Πειραιάς τηλ.2104206653,2104205662, καθώς και σε μικρά σημεία πώλησης σε όλο τον νομό Αττικής, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Θεσ/νίκη.
Στο Νομό Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τις τοπικές αλυσίδες s/m.

 

Παραγωγή:  Καληδονία Κισσάμου Χανιά Κρήτης
τηλ.2824083350  f. 2824083352
Υπ/μα:         Παλαμηδίου 15 Πειραιάς
τηλ.2104206653 f.2104205662

www.samaria.com.gr

samaria@samaria.com.gr