Ποιοί είμαστε

Όλα ξεκίνησαν μια ανοιξιάτικη μέρα το 1970 όταν ο παππούς μας ήρθε σε επαφή με την νομαδική μελισσοκομία. Εκείνη την ημέρα είχε πάει μαζί με την γιαγιά μας να δει τους γονείς της στο χωριό στην νέα μπάφρα Σερρών . Εκεί ο πεθερός του είχε δυο τρεις κυψέλες και όταν του έδειξε και του εξήγησε πως λειτουργούν και δουλεύουν οι μέλισσες αυτός ενθουσιάστηκε.

Εκείνη την περίοδο ο παππούς είχε μια μικρή επιχείρηση που έβαφαν οικοδομές και τα βράδια πήγαινε σε κέντρα διασκέδασης έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε. Με μερικούς φίλους του είχαν δημιουργήσει μια μπάντα, την Δραμινή Κομπανία με την οποία έκανα κάποιες εμφανίσεις σε κέντρα διασκέδασης.

Ύστερα από λίγες μέρες αποφάσισε ότι η νομαδική μελισσοκομία είναι η εργασία που τον γεμίζει. Έτσι έκλεισε την επιχείρηση και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την νομαδική μελισσοκομία. Θυμάμαι κάθε καλοκαίρι όταν σταματούσαμε το σχολειό πηγαίναμε μαζί του στα μελίσσια. Μας μεταλαμπάδευε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του εκεί κάτω από τα πεύκα.

Η ιστορία που μου έχει μείνει από αυτές που μας έλεγε ήταν ένα καλοκαίρι είχε πάει τα μελίσσια στον Έβρο και εκείνη την χρόνια φούσκωσε το ποτάμι και έπνιξε όλο το μελισσοκομείο. Όμως είχε πολύ αγάπη για τις μέλισσες δεν τον πηρέ από κάτω και τα ξανά έκανε από την αρχή.

Μετά από πολλά χρόνια και αφού τελειώσαμε με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και τις σπουδές μας αναλάβαμε την επιχείρηση μαζί με τον αδελφό μου. Εγώ τελείωσα αρχιτεκτονική τοπιού και ο αδελφός μου τελείωσε μηχανολόγος μηχανικός. Στην αρχή το κάναμε σαν χόμπι ξεκλέβαμε λίγο χρόνο από τις δουλείες μας και πηγαίναμε στα μελίσσια.

Αποφασίσαμε ότι θέλουμε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την νομαδική μελισσοκομία και για λίγα χρόνια προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να το καταφέρουμε. Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα όπου καταφέραμε να ασχολούμαστε αποκλειστικά με την νομαδική μελισσοκομία. Φέτος είχαμε την χαρά να βραβευτεί το μελί μας στο διαγωνισμό OLYMP AWARDS με το ασημένιο βραβείο γεύσης.

Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα προϊόντα που μας δίνει η μέλισσα.

Τα οποία είναι :

1. Μέλι

2. Γύρη

3. Βάμα πρόπολης

4. Κηραλοιφές

5. Λαμπάδες από φυσικό κερί

6. Κηρήθρες

7. Βασιλικό πολτό


 

 

 

 

 

 


Θα μας βρείτε:

Τοποθεσία: Δράμα, Ελλάδα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6984155698

Ε-mail: thanos.sara@gmail.com

Website: www.meli-saratsidis.gr