Γάλα γαϊδούρας


Πηγή Ζωής

Αφορμή για την γνωριμία μας με τα πανέμορφα, συμπαθή, εξαιρετικού χαρακτήρα, περήφανα αυτά τετράποδα που μας έχουν καταπλήξει με την υπομονή, την ευγένεια και την φιλική συμπεριφορά τους και που με την παραμικρή ευκαιρία αναζητούν το χάδι, υπήρξε η αλλεργία στο γάλα που παρουσίασε μία από τις κόρες μας στη βρεφική της ηλικία. Μετά από αναζητήσεις και πειραματισμούς σε υποκατάστατα και γάλατα σε σκόνη ξένων εταιριών αποφασίστηκε και με την προτροπή ιατρών η σίτιση του παιδιού και με γάλα γαϊδούρας μέχρις ότου σταδιακά ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Ακολούθως προβήκαμε στην προμήθεια πέντε ζώων και αρχίσαμε να παράγουμε γάλα για ιδία χρήση. Έχοντας ορατά τα αποτελέσματα από τη χρήση του μοναδικού αυτού δώρου της φύσης στη διατροφή του παιδιού μας, αρχίσαμε σιγά-σιγά να ανακαλύπτουμε και τις άλλες εξίσου σημαντικές ιδιότητες του που εκτός από τις έξοχα αποτελεσματικές κοσμετολογικές τους εφαρμογές έχουν και σημαντικές θεραπευτικές εφαρμογές στην ιατρική οι οποίες όμως δυστυχώς παραγνωρίζονται. Έτσι πήραμε την μεγάλη απόφαση να ασχοληθούμε με την εκτροφή αυτών των ζώων, να παράξουμε το εξαιρετικό αυτό γάλα με όσο το δυνατόν περισσότερο υγιεινό τρόπο διατροφής με βιολογικές ζωοτροφές και πρακτικές και να το διαθέσουμε στην Ελληνική αγορά καταρχήν και κατόπιν όπου μας ζητηθεί.

Οι ιδιότητες του γάλακτος της γαϊδούρας που είναι πολύτιμο δώρο της φύσης είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Η αξία του και τα οφέλη που παρέχει στο δέρμα είναι γνωστά στις μέρες μας. Συνήθως μια επάλειψη αρκεί για να έχουμε ορατά αποτελέσματα σε ξηρή, ευαίσθητη, επιρρεπή σε κακή επούλωση, με αλλεργικές ευαισθησίες, ρυτιδιασμένη και γερασμένη επιδερμίδα και ειδικά όταν αναζητάμε μια αναγεννητική και αντιοξειδωτική επίδραση για το δέρμα. Εξαιτίας του μοναδικού του συνδυασμού λιπαρών οξέων Ωμέγα 3 και 6 με βιταμίνη Α και Ε, αναζωογονεί το δέρμα και προλαμβάνει τη γήρανσή του. Το γάλα της γαϊδούρας είναι υψηλής πεπτικότητας και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι ιδανικό σε περιπτώσεις εξάντλησης, αδυναμίας, κακής θρέψης (υποσιτισμού), και γενικά κακής μεταχείρισης του οργανισμού. 

Μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς       στη σύσταση του και σε ικανοποιητικά ποσοστά, εμπεριέχονται ανοσφαιρίνη και λυσοζύμη (ιδανική περίπτωση για γυναίκες σε εγκυμοσύνη, αδύναμα βρέφη και νήπια και ανθρώπους σε προχωρημένη ηλικία). Οι πλούσιοι ολιγοσακχαρίτες του το κάνουν κατάλληλο για την ευαισθησία στη δυσκοιλιότητα, τις αλλεργίες και στην ανισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας. Επιπλέον είναι υψηλής πεπτικότητας και χαμηλό σε λιπαρά και καζεΐνη. Αυτές και άλλες πολλές ιδιότητες του το καθιστούν προϊόν υψηλής αξίας με μεγάλη γκάμα εφαρμογών, ( όπως στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών του ανοσοποιητικού, των δερματικών παθήσεων και αλλεργιών, της ηπατικής λειτουργίας κ.ά.), καθώς και πρώτης τάξεως γάλα βρεφικής ηλικίας στις περιπτώσεις που το μητρικό είναι λίγο ή ακατάλληλο. 
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη που δεν είναι δυνατό να αναφερθούν εδώ οι Έλληνες καταναλωτές το περιέβαλλαν με την εμπιστοσύνη που του αξίζει, και αρκετές πρωτοποριακές ελληνικές επιχειρήσεις με προεξάρχουσα τη SOSTAR που μας εμπιστεύονται και παράγουν ποιοτικά προϊόντα το χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη.

Σήμερα η φάρμα έχει καταφέρει να καθετοποιήσει την παραγωγή βιολογικά πιστοποιημένου γαϊδουρινού γάλακτος. Σε εκτάσεις 1300 στρεμμάτων γύρω από την έδρα της και σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας ιδιόκτητο στόλο γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων, καλλιεργούνται δημητριακά ( σιτάρι ζέα, κριθάρι, βρώμη και σίκαλη ), όσπρια, ψυχανθή και κτηνοτροφικά φυτά, με βιολογικό τρόπο και ορθές γεωργικές πρακτικές που προάγουν την αειφορία των εδαφών και την προστασία τους από την διάβρωση με αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων απαλλαγμένων από χημικά κατάλοιπα ζιζανιοκτόνων και λιπασμάτων. Μέρος των προϊόντων αυτών προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και διατίθενται σε ελληνικές επιχειρήσεις που επεξεργάζονται διακινούν και εμπορεύονται βιολογικά παραγόμενες γεωργικές πρώτες ύλες. Τα υπόλοιπα αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται για τη σίτιση των 70 ζώων μας που μέσα σε ένα περιφραγμένο χώρο 45 στρεμμάτων περιφέρονται ελεύθερα απολαμβάνοντας τις φροντίδες και περιποιήσεις μας και ανταμείβοντας μας με το υψηλής ποιότητας και μεγάλης διατροφικής αξίας βιολογικό γάλα τους. Στους ειδικά διαμορφωμένους στάβλους και υπόστεγα 300μ2 που έχουν στη διάθεση τους αποσύρονται όταν θέλουν να ησυχάσουν ή να προφυλαχθούν από τις καιρικές συνθήκες.

    Η οικονομική κρίση που τελευταία ταλαιπωρεί την χώρα και τον λαό μας μοιραία έχει και τον αντίκτυπο της στην επιχείρηση μας. Προσπαθούμε να σχεδιάζουμε προσεκτικά τα μελλοντικά μας βήματα χωρίς υπερβολικό ρίσκο αρκούμενοι στις ήδη υπάρχουσες υποδομές μας και να επιλέγουμε προσεκτικότερα τους συνεργάτες μας. Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε πολύ χαμηλά την τιμή του γάλακτος ασχολούμενοι προσωπικά σε όλη την παραγωγική διαδικασία και επιβλέποντας συνεχώς όλες τις φάσεις της. Το μόνο παρήγορο είναι ότι το εξαιρετικό αυτό προϊόν απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές που γνωρίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες και ως εκ τούτου παρ όλες τις οικονομικές τους δυσκολίες προσπαθούν να το εντάξουν στην καθημερινότητα τους είτε ως αυτούσιο είτε ως μεταποιημένο.

    Το μέλλον μάλλον διαγράφεται ευοίωνο σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις για την φάρμα Τσιχουρίδη. Εκμεταλλευόμενοι πρόσφατο νόμο του ελληνικού κράτους που έχει λύσει αρκετά προβλήματα του κλάδου και ευελπιστούμε στο μέλλον να δώσει λύσεις και στα υπόλοιπα, και με τη συμπαράσταση της διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχουμε προβεί σε επένδυση στην κατεύθυνση της επεξεργασίας, εμφιάλωσης και διακίνησης κατεψυγμένου γάλακτος για ευρεία κατανάλωση και ειδικότερα, στη παστερίωση και εμφιάλωση του γάλακτος γαϊδούρας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του εργαστηρίου μηχανικής μεταποίησης του ιδρύματος και με πρωτοπόρες και καινοτόμες πρακτικές υπο την επιστασία του αναπληρωτού καθηγητού και μηχανικού τροφίμων κ. Κων. Πετρωτού και τη συνεχή ενασχόληση και έρευνα της επιστημονικής ομάδας του.

     Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μοναδική διέξοδος για την αποτελμάτωση της γεωργοκτηνοτροφικής ελληνικής παραγωγής είναι η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων που θα απευθύνονται σε υποψιασμένους και ευαισθητοποιημένους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Προσπαθούμε σε ότι μας αφορά να το επιτύχουμε παράγωντας πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα με πολύ κόπο και μεράκι, εφαρμόζοντας ορθές βιολογικές πρακτικές που προάγουν την αειφορία των εδαφών και την ευζωία των ζώων. Πιστεύουμε ακόμη ότι η υπομονή η επιμονή και η όρεξη για δουλειά σε συνάρτηση με την αξιοπρέπεια και την εμμονή σε αξίες και αρχές που αντέχουν στο χρόνο στο τέλος θα μας δικαιώσουν. Προσδοκία μας το μοναδικό, εξαιρετικό και βιολογικό παστεριωμένο ελληνικό γάλα γαϊδούρας της φάρμα Τσιχουρίδη να ποζάρει σύντομα  στις προθήκες καταστημάτων τροφίμων όλων των ελληνικών πόλεων και να μπορούν να το απολαύσουν όλοι. Προς το παρόν το εξαιρετικό αυτό γάλα μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα ΔΙΠΟΛΙΣ στην Αθήνα, από επιλεγμένα καταστήματα σε διάφορες πόλεις και απευθείας από τη Φάρμα με ένα απλό τηλεφώνημα.

 

 

Φάρμα Τσιχουρίδη -  Ισαάκ και Γεώργιος Τσιχουρίδης

Τηλ. 6976-629823


www.gala-gaidouras.gr