Το προφίλ της επιχείρησης

H παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για την οικογένεια Τσουδερού είναι μια ιστορία που μετράει σχεδόν ένα αιώνα: από τον παππού που ίδρυσε το πρώτο, παραδοσιακό ελαιοτριβείο, μέχρι τον γιο που εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις και βέβαια, φτάνοντας στο «σήμερα», στον εγγονό Βαγγέλη Τσουδερό που συνεχίζει ακούραστα την οικογενειακή παράδοση και την οδηγεί στη νέα εποχή. Οι πατρογονικοί ελαιώνες της οικογένειας των Τσουδερών, όπως και οι ελαιώνες των συνεργαζόμενων παραγωγών, απλώνονται σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της κρητικής γης: στο νότιο Ρέθυμνο.

Μια λωρίδα γης, με έντονη γεωμορφολογία, που ξεκινάει από την περιοχή του Πρέβελη στα ανατολικά, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα σπανιότερα οικοσυστήματα της Κρήτης, συνεχίζει στην πανέμορφη περιοχή του Πλακιά με τα δυνατά μελτέμια και τις δαντελωτές ακρογιαλιές για να καταλήξει στα δυτικά στην περιοχή του Ροδάκινου όπου το τοπίο γίνεται πιο τραχύ και η ομορφιά του πιο άγρια.

Τα αναζωογονητικά μελτέμια δροσίζουν τις ελιές μέσα στο ήπιο κρητικό καλοκαίρι, η απέραντη ηλιοφάνεια τους χαρίζει ευρωστία και η κρητική γη, με τα αμέτρητα ενδημικά αρωματικά φυτά της, δίνει στον χυμό των ελιών την χαρακτηριστική πιπεράτη επίγευση του κρητικού ελαιολάδου.

Ο Βαγγέλης Τσουδερός

Με φρέσκιες ιδέες και σύγχρονη επιχειρηματική προσέγγιση, ο Βαγγέλης Τσουδερός συνεχίζει δυναμικά την πολύχρονη οικογενειακή παράδοση μιας επιχείρησης που γνωρίζει όσο λίγες τα μυστικά της παραγωγής ποιοτικού, εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Έχοντας ήδη προσθέσει στο δυναμικό της επιχείρησης σύγχρονο εξοπλισμό εμφιάλωσης και τυποποίησης, προσβλέπει στη διείσδυση σε νέες αγορές, μέχρις ότου το κρητικό «Λάδι» βρει τη θέση που του ανήκει δικαιωματικά στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων σε όλο τον πλανήτη. Ο Βαγγέλης Τσουδερός ενσαρκώνει επιτυχημένα τον διπλό ρόλο του σύγχρονου δραστήριου επιχειρηματία, αλλά και του οικογενειάρχη, με την αμέριστη αγάπη στην πατρογονική γη και τους καρπούς της. 

Το όραμα και η φιλοσοφία μας

Για πολλά χρόνια το κρητικό ελαιόλαδο παρέμενε το καλά κρυμμένο μυστικό της μακροζωίας και της ευζωίας των κρητικών. Πιστεύουμε όμως ότι ήρθε η ώρα ο πολύτιμος χρυσοπράσινος χυμός των κρητικών ελαιώνων, να ταξιδέψει στα νοικοκυριά όλου του κόσμου και να γίνει είδος πρώτης ανάγκης και καθημερινή διατροφική συνήθεια.

Αυτό συνοψίζει το όραμα μας: από τους αρχέγονους ελαιώνες του κρητικού νότου, να φτάσουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να πρεσβεύσουμε την υγιεινή κρητική διατροφή.

Όσο για τη φιλοσοφία μας, είναι διττή: σεβασμός στην παράδοση,  προσήλωση στο μέλλον. Πατώντας σε στέρεες βάσεις, δεν επαναπαυόμαστε και αναζητούμε νέες αγορές και νέες προκλήσεις.

Παραγωγή & Ποιότητα

Εδώ και πολλές δεκαετίες διατηρούμε σταθερές σχέσεις συνεργασίας με προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε την παραγωγή και στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη, τον καρπό της ελιάς από τον οποίο εξάγουμε τον φυσικό χυμό της, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και μόνο με φυσική επεξεργασία.

Όμως και το επόμενο στάδιο, η τυποποίηση του ελαιολάδου, γίνεται σε σύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που αποκτήσαμε μόλις το 2011, προκειμένου να έχουμε πλήρη, καθετοποιημένο έλεγχο του τελικού μας προϊόντος. Η τελευταία μας πινελιά: επιλέγουμε συσκευασίες μοντέρνες και εύχρηστες που αναδεικνύουν τα αρώματα και διατηρούν φρέσκια τη γεύση του ελαιολάδου μας. 

Το Ελαιουργείο μας

Το Ελαιουργείο μας βρίσκεται στο χωριό Ασώματος, έξω από το Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγα χιλιόμετρα από τη Μονή Πρέβελη. Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλής τεχνολογίας, που το 2011 εμπλουτίστηκαν με τη γραμμή τυποποίησης και εμφιάλωσης. Σε μια περιοχή όπου κάθε οικογένεια παράγει το δικό της λάδι, το ελαιουργείο μας προσφέρει τις υπηρεσίες του και στους ντόπιους καλλιεργητές που μας εμπιστεύονται για την παραγωγή του σπιτικού ελαιολάδου τους. 

ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ Ε.Π.Ε.

Ασώματος, Ρέθυμνο,74060, Κρήτη

28320 31456 & 28320 32292, 

info@laditsouderos.gr

 

laditsouderos.gr