Το Κτήμα

Στις όχθες της λίμνης Βόλβης, 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται το Κτήμα Βόλβη. Με έκταση πάνω από 4.000 στρ. και περίπου 100.000 ελαιόδεντρα αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό ελαιώνα αγριελιάς στη χώρα, και σίγουρα έναν από τους παλαιότερους όπως αποδεικνύεται και από το Βυζαντινό ελαιοτριβείο που βρίσκεται στο κέντρο του.

Τα προϊόντα

Οι αγριελιές (Olea Europaea sylvestris) μεγαλώνουν στο κτήμα εδώ και αιώνες, ανέγγιχτες από ανθρώπινη παρέμβαση, μόνο με την προστασία του ήπιου μικροκλίματος της λίμνης. Τα δέντρα καρποφορούν με τη πιο φυσική διαδικασία, με τη βοήθεια μόνο του ήλιου και της βροχής. Σήμερα στο κτήμα συνυπάρχουν περίπου 90.000 αγριελιές, από τις οποίες παράγεται το αγριέλαιο, μια από τις υπερτροφές της ελληνικής φύσης, και 10.000 ήμερες ελιές, που παράγουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

Αγριέλαιο

Τα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη υγεία είναι γνωστά εδώ και αιώνες, τοποθετώντας το στο όριο μεταξύ τροφίμου και φαρμάκου. Έχει βιολογική δράση, μεγαλύτερα οφέλη δηλαδή από την απλή διατροφική του αξία, και επιδρά σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος, προστατεύοντας το.
Αυτό είναι αποτέλεσμα των φαινολών που βρίσκονται στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με βασικότερες τις ελαιοκανθάλη, ελαιασίνη και το άγλυκο της ελευρωπαίνης.
Σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις και θεωρούνται ότι συμβάλλουν στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Πρόσφατες μελέτες ερευνούν τα οφέλη του ελαιολάδου στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ. Παράλληλα η επιστήμη αναζητά πιθανή συμβολή των φαινολών στη μάχη κατά διαφόρων ειδών καρκίνου.    
Το αγριέλαιο Κτήμα Βόλβη έχει πολλαπλάσιες τιμές αυτών των φαινολών από τις μέσες των έξτρα παρθένων ελαιολάδων κατατάσσοντας το στα λάδια που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της ΕΕ.
Ο ανεξάρτητος κατάλογος έξτρα παρθένων ελαιολάδων με υψηλές φαινόλες που βασίζεται στο τεστ των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαγιάτη και Μέλλιου κατατάσσει το αγριέλαιο Κτήμα Βόλβη στις υψηλότερες θέσεις.  (link) aristoleo
Με τέτοια πυκνότητα, αρκεί μια κουταλιά κάθε πρωί για τη μέγιστη ωφέλεια στην υγεία. 

Η διαδικασία πρώτης ψυχρής έκθλιψης διασφαλίζει την ανώτατη ποιότητα και βιολογική αξία. Οι καρποί μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο αυθημερόν, και ο καρπός γίνεται αγριέλαιο σε λιγότερο από 24 ώρες.
Το αγριέλαιο είναι μια μοναδική υπερτροφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φαγητό, ως ένα παραπάνω από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και ως συμπλήρωμα διατροφής, ωμό κάθε πρωί.

Το Κτήμα Βόλβη είναι σε θέση να διασφαλίσει τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα. Λόγω της έκτασης, μπορούμε να παράγουμε περισσότερο από 100 τόνους αγριελαίου το χρόνο, κάνοντας χρήση των πιο φυσικών, μη παρεμβατικών μεθόδων καλλιέργειας και συγκομιδής.

Φύλλα Αγριελιάς

Τα φύλλα αγριελιάς έχουν παρεμφερείς φαινόλες με το αγριέλαιο με επιπλέον την ελευρωπαίνη. Η κατανάλωση των φύλλων ελιάς έχει δείξει οφέλη στην καταπολέμηση της αρτηριακής πίεσης. Τα φύλλα αγριελιάς έχουν τις φαινόλες σε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση από τα φύλλα της ήμερης ελιάς. Ένα φλυτζάνι αφεψήματος φύλλων αγριελιάς την ημέρα βοηθάει στην ενίσχυση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος.   

 

Μικρή Βόλβη

570 14 Θεσσαλονίκη 

Κιν: +30 6977 242962 Βιβή Μπούκλα-Μαρκομιχελάκη

       +30 6974 300000 Αθηνά Μαρκομιχελάκη  info@volviestate.gr

 

www.volviestate.gr