Κρεμμυδόπιτα
Κρεμμυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 αβγό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.κ. αλάτι
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 αβγά
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 75 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό και την προσθέτουμε μαζί με το υπόλοιπο νερό, το αλάτι το αβγό και το λαδι στη λεκάνη. Ζυμώνουμε ώσπου να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Λιώνουμε το τυρί, προσθέτουμε τα αβγά, χτυπημένα, τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Αλείφουμε με λάδι το ταψί. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε δύο φύλλα. Στρώνουμε το πρώτο, τοποθετούμε τη γέμιση καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε την πίτα με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 45 λεπτά.