Μουσακάς
Μουσακάς

ΥΛΙΚΑ:
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 5 πατάτες
  • 3/4 κιλού κιμάς
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί ντοματακια
  • 1κ.σ. πελτές ντομάτας
  • Λιγος μαϊντανος ψιλοκομμένος
  • Λάδι
  • Αλάτι - Πιπερι
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 4 φλυτζανια γάλα
  • 1 φλυτζανι βούτυρο
  • τυρι τριμένο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σωταρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι και βάζουμε τον κιμά να σωταριστεί καλά και αυτος. Ριχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει πολύ καλά η σάλτσα. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθετουμε τον μαϊντανο. Κοβουμε σε χοντρές ροδέλες τις πατατες και τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε. Τι τοποθετουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι. Τις αλατοπιπερόνουμε με στρωνουμε σε ταψί πρωτα τις πατατες και μετά τις μελιτζανες. Απο πάνω βάζουμε τον κιμά και την μπεσαμέλ και ψήνουμε περιπου 45' στους 170C. Σάλτσα Μπεσαμέλ: Βάζω το βουτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτω το αλεύρι και ανακατευω διαρκώς. Εν τω μεταξύ ζεσταινω λίγο το γάλα και το ρίχνω και αυτο στο αλεύρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χτυπάω τα αβγά και τα προσθέτω και αυτά. Κατεβάζω απο τη φωτιά και ρίχνω το τριμμένο τυρί και αλάτι.