Κρεατόσουπα με κριθάρακι
Κρεατόσουπα με κριθάρακι

ΥΛΙΚΑ:
  • 4-5 κόκαλα μοσχαρίσια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 φλ. κριθαράκι ψιλό
  • ? φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα κόκαλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να βράσουν για 40?. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σωτάρουμε για 3-4? εκτός από την ντομάτα. Τα ρίχνουμε στη σούπα, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 20?. Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό. Ξεκοκαλίζουμε όλο το κρέας από τα κόκαλα, πετάμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας στη σούπα. Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι.