Σκορδομακάρονα κοκκινιστά
Σκορδομακάρονα κοκκινιστά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού τόνος κονσέρβας, ψιλοτριμμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ζεματάμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε τυρί. Βάζουμε κατσαρολίτσα στη φωτιά με το λάδι, το αλεύρι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι καστανό χρώμα. Ρίχνουμε τότε το κρασί, τη ντομάτα λίγο νερό, αλάτι πιπέρι, μισό κουταλάκι ζάχαρη, το ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο και βράζουμε 5 λεπτά ακόμη. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.